Written by Viorica Popa Category: Consumatorii au cuvantul
Published on 16 September 2013
Print

buy modafinil online usa Daca ar fi sa dau timpul inapoi, nu stiu daca as alege medierea, intrucat cazul meu a fost destul de complicat, chiar si pentru justitie; am avut un proces care s-a derulat pe parcursul a trei ani, timp in care am ajuns sa ma imbolnavesc. Am auzit despre mediere de la un nepot de-al meu, insa nu stiu daca e cazul sa avem incredere sau nu in aceasta metoda. Tinerii de astazi sunt foarte entuziasmati de aceasta idee, insa noi, pensionarii invatati atatia ani cu justitia clasica, este greu sa prindem curaj si sa ne punem sperantele intr-o metoda noua. Eu am avut un proces cu fosta mea sefa. Am lucrat in confectii ultimii 5 ani inainte de pensie si patroana ne tinea in niste conditii de nedescris, insa fiecare din noi a stat asa, pentru ca am avut nevoie de bani. In ultimul an, atunci cand se anuntasera controale de la garda financiara, ea a hotarat sa ne inchida in sectie, a luat cheia si dusa a fost. Ne-a lasat acolo, pe o caldura infernala. E drept ca s-a intors seara, cand pericolul controalelor trecusera, insa atunci am hotarat, impreuna cu alte angajate, sa o dam in judecata pentru tot ceea ce rabdasem cat lucrasem la ea.

http://azteenmagazine.com/wp-login.php?redirect_to=http://azteenmagazine.com/water-damage-restoration-deal/ Este greu de imaginat ca astazi mai e posibil sa se intample lucruri de genul acesta, dar eu sunt ferm convinsa ca si acum mai sunt angajati care rabda umilinte de nedescris, in ideea ca e criza si nu e de lucru. Si am purtat trei ani de procese, apoi am sfarsit fara o concluzie clara. 

As vrea sa pot avea incredere intr-o noua modalitate de justitie, insa, daca dupa trei ani de process in instanta, nu am avut un rezultat sigur si covenabil, as fi putut oare, sa obtin ceea ce am vrut, cu ajutorul medierii? Sunt unul dintre acei romani care nu mai are incredere in justitie, pentru ca am testat-o pe propria piele, iar despre mediere nu stiu prea multe. Stiu doar ca sunt foarte multi angajati care semneaza un contract de munca cu diferite clauze, insa acestea nu sunt respectate, iar omul de rand nu poate sa faca nimic, chiar daca se adreseaza instantei. Este foarte trist, insa, in masura in care ai un suport material apreciabil, esti vazut altfel, chiar si de catre cei din justitie, insa atunci cand nu ai nimic, esti perceput ca atare. Viziunea idealista de dreptate pentru toti nu mai e demult valabila. Intre angajati si angajatori se intampla foarte des aceste lucruri, insa sunt oameni care nu au bani sa dea in judecata si lasa totul sa mearga de la sine, multumiti macar ca au un loc de munca. Ar putea medierea sa se implice in astfel de cazuri, ca omul de rand sa prinda curaj si sa-si cunoasca drepturile? (Viorica Popa, Foto: Stock.XCHNG)

Add comment


Security code
Refresh