Written by Maria Iacob Category: Consumatorii au cuvantul
Published on 16 September 2013
Print

buy provigil reddit Vad ca discutiile despre mediere sunt din ce in ce mai dese. Ma numesc Maria si ma judec cu fratele meu pentru casa parinteasca. Nu ma judec de azi, de ieri, ci de peste patru ani. Tata a lasat in scris (o hartie scrisa de mana, fara valoare, dupa parerea mea) casa pentru fratele meu si anexele pentru mine, iar mie nu mi se pare corect, din moment ce eu am fost aceea care i-am ingrijit si pe el, si pe mama, atunci cand au fost bolnavi. Da, am cheltuit foarte multi bani din pensia mea. Eu si fratele meu nu ne mai vorbim de cand a inceput totul.

http://broughtonpublishing.com.au/christmas-and-new-year-office-closure-dates/ Nu stiu cat va mai dura procesul, sper ca nu foarte mult, intrucat nu mai pot sa continui din punct de vedere financiar. Si, citind despre mediere, imi vine in minte o intrebare: as putea primi casa daca as apela la un mediator? mai pot apela acum la mediator? Acesta este scopul meu, intrucat cred ca mi se cuvine, fiind cea care a stat zi si noapte la capataiul parintilor. In cazul in care as dori sa apelez la un mediator, cum l-ar convinge acesta pe fratele meu sa participe si el la mediere? Fratele meu este un om foarte radical, nu accepta sa i se spuna decat ceea ce doreste el sa auda, chiar si in una din sedintele de judecata a fost scos afara din sala, dat fiind faptul ca isi sustinea parerea cu prea mult entuziasm in fata judecatorului.

Nu stiu pe nimeni din familie care sa fi apelat la un mediator pana acum, de fapt si eu am aflat destul de recent. Din ceea ce am citit pana acum, medierea este o solutie rentabila, insa m-ar interesa sa aflu cat de eficienta ar putea fi in cazul meu, in masura in care fratele meu nu este dispus sa colaboreze. Pana acum, dupa patru ani de tribunal, nu pot sa-mi imaginez cum am putea ajunge la masa tratativelor eu si fratele meu, in conditiile in care totul pare extrem de dificil. As vrea sa cred ca intr-o buna zi totul se va termina cu bine si noi ne vom relua relatia, asa cum era inainte.

Obisnuiam sa ne petrecem concediile impreuna si ne era foarte bine, apoi s-a ivit problema aceasta si eu am crezut ca el va intelege si vom ajunge la un acord, insa m-am inselat. Foarte multa lume ma condamna pentru ca mi-am dat fratele in judecata, insa am facut asta pentru ca nu cred ca ceea ce a scris tata a fost ceea ce isi dorea intr-adevar. Si mai stiu ca, desi sunt adesea condamnata, nu sunt singura care se afla in proces cu rude de grad apropiat. As putea oare sa ajung sa mai vorbesc cu fratele meu? Sa il fac sa inteleaga ca nu a fost corect din partea tatalui nostru? Deocamdata, justitia imi mananca banii (iertati-ma, dar acesta este cuvantul potrivit), insa ma amana si ma tot amana… incat nu stiu pana unde voi ajunge. Pe de alta parte, nu voi fi nicicand impacata, pana nu ma voi afla din nou in relatii bune cu fratele meu. E o situatie dificila, si justitia pare sa nu gaseasca rezolvare, oare ar putea medierea? (Maria Iacob, Foto: Stock.XCHNG)

Comments  

 
0 #1 Emilia Oprea 2013-09-21 14:45
Va puteti adresa unui mediator in orice faza a procesului. In urma unei cereri pe care i-o veti adresa, mediatorul va incerca sa va aduca la aceeasi masa cu fratele dumneavoastra, pentru a facilita negocierea dintre voi si pentru a va sprijini in solutionarea conflictului existent . Ajutati de mediator, veti putea vorbi deschis despre conflictul dumneavoastra si veti putea gasi o solutie eficienta si care sa dureze. Mediatorul nu va decide cine are sau nu dreptate, nu va judeca si nu va cauta vinovati. El va va ajuta sa puteti discuta despre problemele care au dus la deteriorarea relatiei si care v-au adus in fata instantei de judecata. Veti avea sansa de a restabili relatia cu fratele dumneavoastra si de a pune capat procesului in instanta, mare consumator de resurse materiale si morale. Daca nu cunoasteti deja un mediator, puteti gasi unul pe Tabloul mediatorilor autorizati: http://www.cmediere.ro/mediatori/
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh