RSS 

Written by Elena Nicoara Category: Consumatorii au cuvantul
Published on 20 February 2013
Print

Nu sunt ceea ce s-ar putea numi o filogermana. Sunt prea rigizi pentru mine. Prefer veselia italienilor sau cochetaria franceza. Dar, acum, chiar mi-au facut o bucurie, atribuind un important premiu la cel mai mare targ de produse bio de la Nurnberg, BioFach, mierii de zmeura de la Apimond. A fost cea mai elocventa demonstratie fata de prietenele mele ca am avut dreptate, laudandu-le aceasta miere. Mai ales ca la inceput a trebuit sa ma lupt cu inversunarea Ioanei care pretindea ca e falsificata pentru ca e zaharisita. Si mi-a luat ceva timp pana sa o conving in primul rand pe ea si apoi pe Ilinca si Georgiana carora reusise deja sa le inoculeze aceasta, din pacate, destul de larg raspandita credinta, ca mierea cristalizata nu e buna. Din fericire, pe internet poti gasi destule marturii ale unor specialisti, asa incat pana la urma am reusit. 

In grupul nostru obisnuim sa ne impartasim mereu noile noastre experiente legate de produsele pe care le descoperim, dar si idei si metode care sa ne ajute sa ne pastram frumusetea, care sa ne faca mai seducatoare si nu in ultimul rand sa ne ajute in incercarea de a scapa pe cat se poate de urma pe care fiecare an care trece risca sa-l lase pe tenul si fizionomia noastra. Aceasta controversa cu Ioana m-a facut sa-mi consum destul de mult timp, cautand informatii despre miere in genere si despre cea de zmeura in particular. Asa am descoperit ca aceasta cristalizaza cel mai repede, dar in acelasi timp am descoperit si efectul minunat pe care il are asupra tenului nostru, daca o folosesti ca masca. Si vreau sa va spun ca acum ne intrecem intre noi in a inventa noi si noi masti pe baza de miere de zmeura si efectele se vad. Iar Ilinca, dupa ce a venit uda leoarca din cauza ploii neasteptate, a avut o adevarata revelatie. Cand a venit seara la mine, caci suntem vecine, i-am spus sa nu-si faca griji ca o fac eu bine imediat. Si i-am facut niste ceaiuri fierbinti indulcite cu miere de zmeura, am infofolit-o bine ca sa se incalzeasca si sa iasa frigul din ea, i-am frecat mainile cu otet de mere, i-am dat si cu lingurita miere de zmeura cu otet de mere, pentru a functiona ca un pansament pe intreaga mucoasa, iar la sfarsit i-am facut si un chaudeau indulcit cu miere de zmeura. Spre marea ei bucurie si uimire a doua zi nu mai avea nimic. De atunci suntem cu toate cu adevarat indragostite de mierea de zmeura. Nu stiu daca mai exista vreun alt producator de miere de zmeura in afara de Apimond, dar oricum nu am schimba pentru  nimic in lume aceasta miere minunata pe care am ajuns sa o indragim atat de mult, mai ales acum, de cand a primit si aceasta recunoastere internationala. (Elena Nicoara)

Comments  

 
+1 #1 Nelu 2013-05-21 16:56
Da, mierea romaneasca este foarte cunoscuta si apreciata! Din Japonia pana in Dubai!!! Toti vor lucruri bune! Nu stiu de ce noi alergem tot dupa... cai verzi pe pereti si nu ne apreciem produsele de calitate! Sau poate asteptam sa le recunoasca altii ca apoi sa le apreciem si noi... Insa nu e o strategie prea buna... Ca s-ar putea sa nu mai ajungem la ele... De multe ori, toata productia romaneasca merge la export in unele cazuri!...
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh